Väderskydd förhindrar olyckor
Sverige har ett klimat som är allt annat än pålitligt. Det vet alla som någon gång planerat exempelvis en semester. Där samtliga prognoser pekar på strålande sol så kan allting plötsligt vända - på dagen för semesterns start så börjar regnet vräka ner och slutar heller inte att göra så förrän det är dags att gå tillbaka till jobbet igen. Maximal otur och värdelösa meteorologer? Kanske, men allra främst ett bevis på hur nyckfullt det nordiska klimatet är.
Det är inte enbart semestern som påverkas av detta. Värre är att många planerar sina renoveringar och byggnationer under sommaren och om det regnar då - ja, då blir man väldigt utsatt. Lösningen är att man hyr ett väderskydd och det är något som vi skulle säga är absolut nödvändighet.
Detta sett både till att ett planerat bygge kan fortlöpa enligt den tid man tänkt sig - ett väderskydd handlar om att man placerar ett större arbetstält över det man tänkt bygga och därmed gör sig oberoende av väder och vind. Man kan bygga - oavsett om det regnar, blåser eller snöar. Det är en fördel, en annan är att man skyddar både material och utrustning - något som ger längre livslängd till allt som man bygger.
En tredje fördel handlar om säkerhet. Många olyckor som sker skulle kunna förhindras genom att privatpersonen använde ett väderskydd. Här tänker vi primärt på halkolyckor och risken som finns med att lägga tak då det blåser; men vi tänker även på andra olyckor där yrkesmän kan komma till skada.
Elektricitet till ett Attefallshus säkras av ett väderskydd
En vanlig byggnation idag handlar om att resa ett Attefallshus. Detta av förklarliga skäl: ett Attefallshus får byggas med en area på upp till 25 meter2 och vara fyra meter högt - från mark till taknock. Detta dessutom utan något bygglov inblandat. En tanke med denna byggnad är att den - fullt utrustad med el, vatten, avlopp, förvaring och möjligheter att sköta sig personliga hygien - ska kunna hyras ut.
El nämnde vi och ingenting signalerar väl behovet av ett väderskydd så mycket som om el ska dras utomhus. Elektricitet och vatten kan innebära en fara för livet. Det gör att om du vill dra el - något som måste göras av en behörig elektriker - till ditt Attefallshus så bör ett väderskydd finnas. Annars kan arbetet komma att sinkas. En elektriker tar det säkra före det osäkra.
Så, summa summarum: att betala en kostnad för hyra av ett väderskydd är väldigt blygsam sett till vilka fördelar det kan föra med sig. Mindre risk för olyckor, ett snabbare jobb - oavsett väderlek - och mindre oro kring huruvida följande dag ska bjuda på solsken eller regn. Visst, är det sol under hela ditt projekt så kommer du att ha betalat pengar lite i onödan. Men, å andra sidan - hur ofta är det sol flera dagar i sträck och är det inte ganska skönt att jobba i skugga också?
Andra inlägg
- Laddstation i BRF – smidig elbilsladdning
- Effektiv energiförbrukning med individuell mätning och debitering (IMD)
- Erfaren elektriker i Hedemora säkerställer trygghet i hemmet
- Eljour Tyresö - frågor & svar
- Hitta optimala värmepumpar till bostaden i Stockholm
- Solceller Göteborg - ett bra val?
- Energideklaration – så dyrt blir det att leva i en bostad
- Elektriker i Norrtälje kopplar rätt
- Elektriker färdigställer i Stockholm
- Företagslarm för dig som vill fånga fula fiskar